Sosyal Medya

Güncel

PKK’nın asıl hedefi HDP’li vekillerdi

Diyarbakır’da sivil katliam yapan PKK’nın asıl hedefi, gözaltındaki HDP’lileri öldürerek iç ayaklanma çıkarmaktı.



Terör örgütü PKK’nın hain planı bir kez daha tutmadı. Diyarbakır Çevik Kuvvet Åžube Müdürlüğü’nün yola sıfır mesafedeki binasında gözaltında tutulan HDP’li milletvekilleri hain saldırıdan kıl payı kurtuldu.

YENİ BİR KALKIŞMA AMAÇLADILAR

Terör örgütünün tutuklamalar sonrasında halkta infial yaratmak, oluşacak kaos ortamından yararlanarak sivil vatandaş ve milletvekillerinin ölümü üzerinden yeni bir kalkışma amaçladığı ifade edildi.

ÇEVİK KUVVET BİNASININ HEMEN YANI

Kemal kod adlı PKK’lı teröristin, 3 ton patlayıcı kullanarak gerçekleÅŸtirdiÄŸi canlı bomba eyleminde ikisi polis 11 kiÅŸi ÅŸehit oldu. Kemal kod adlı teröristin Lice kırsalından Transit marka araca yüklediÄŸi patlayıcının hedefinin bizzat eylemin yapılma gayesi olan milletvekillerini öldürmek olduÄŸu iddia edildi.  

Güvenlik kaynakları, terör örgütünün HDP EÅŸbaÅŸkanları Selahattin DemirtaÅŸ, Figen YüksekdaÄŸ, Sırrı Süreyya Önder, Ziya Pir, Gülser Yıldırım, Ä°mren Taşçıer ve Nursel AydoÄŸan’ın gözaltında tutulduÄŸu Çevik Kuvvet binasının yola sıfır mesafedeki binasında bu eylemi yaptıklarına iÅŸaret etti.

Gözaltı ve tutuklamalardan örgütün haberdar olmamasının düşünülemeyeceğine vurgu yapan kaynaklar, adliyeye ve başka yerlere sevk gibi işlemler nedeniyle terör örgütünün amacını gerçekleştiremediğine vurgu yaptı.

HDP’LÄ° DE VAR

Güvenlik kaynakları milletvekillerinin dışında terör örgütü PKK’ya yönelik operasyon kapsamında yapılan 160 gözaltından 45’inin de bu Çevik Kuvvet binasında tutulduÄŸunu ifade etti. Patlamada HDP Cüngüş Ä°lçe BaÅŸkanı Recai Altay’ın da hayatını kaybettiÄŸi bildirildi.

Terör örgütünün Suriye ve Irak’taki sıkışmışlığının yanı sıra yurtiçinde de büyük darbe yemesi, terör örgütünün tabiriyle “fedai eylemleri”ne yöneldi.

Bu sefer milletvekillerinin tutuklanması üzerinden uluslararası kamuoyunun desteğini de arkasına alarak kaos yaratmak ve bu kaos ortamında sivil bir kalkışmayı devreye sokmak istedi. Yapılacak eylemle milletvekillerinin de ölmesi bu amaçlarına biraz daha yaklaşmalarını sağlayacaktı.

Daha örgüt bunu daha önce hendek ve barikat siyasetiyle de yapmaya çalışmış ancak başarılı olamamıştı.

HEDEF SAPTIRDI

Yaklaşık 12 bin kiÅŸiyi doÄŸrudan etkileyen terör saldırısının halkta büyük tepki çekmesi üzerine uluslararası haber ajansı Reuters, PKK’ya yöneltilen nefreti bir baÅŸka terör örgütü olan DEAÅž’a yönlendirmek istedi. Nitekim ajans haberinden sonra uluslararası kuruluÅŸlar ve HDP peÅŸ peÅŸe açıklama yapmaya baÅŸladı.

HDP Genel Merkezi’nden hemen yapılan açıklamada, “Daha yıkıcı olması planlandığı açık olan ancak amacına ulaÅŸamamış bu bombalı saldırıya iliÅŸkin tüm gerçekler açığa çıkarılmalıdır” denildi. Reuters’in pasını alan HDP, açıklamasında, saldırının DEAÅž tarafından gerçekleÅŸtirildiÄŸi belirtildi.

PKK’lıların ‘telsizi’ Reuters’ı yalanladı

Diyarbakır Valiliği, önceki gün Çevik Kuvvet Şubesi yakınlarında halkın yoğun olduğu bir bölgede patlayıcı yüklü minibüsle düzenlenen PKK tarafından yapıldığın teröristlerin kendi aralarındaki telsiz konuşmalarına yansıdığını açıkladı.

PKK'LILARIN TELSÄ°Z KONUÅžMALARINI REUTERS YALANLADI

Uluslararası haber ajansı Reuters, PKK’nın üstlenmesine raÄŸmen ikisi polis 11 kiÅŸinin ÅŸehit olduÄŸu hain saldırıyı DEAÅž’ın düzenlediÄŸini duyurdu. Ancak, PKK’lı teröristlerin saldırıdan sonra kendi aralarındaki telsiz konuÅŸmaları, Reuters’in provokatif amaçlı haberinin gerçeÄŸi yansıtmadığını ortaya çıkardı.

Diyarbakır ValiliÄŸi’nden yapılan açıklamada, hain saldırının Kemal kod adlı PKK’lı terörist tarafından yapıldığını duyurdu. Ä°ÅŸte PKK’lı teröristlerin Reuters’i yalanlayan telsiz konuÅŸmaları:

ANDOK: ArkadaÅŸlar, ayın 4’ünde sabah 08.05’te yaklaşık 3 ton patlayıcı yüklü bir araçla Diyarbakır Ä°l Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet binası ve Terörlö Mücadele binasına yönelik fedai bir eylem düzenliyor. 6 katlı çevik binasında 200 polis bulunuyor...

AGÄ°RÄ°: Tamam

ANDOK: Bu kahramanlık eylemini Kemal hanres arkadaÅŸ, gerçekleÅŸtiriyor. Bu eylem baÅŸkan üzerindeki tecrit, Türk Devleti’nin saldırıları, Rojova’nın iÅŸgali, Kuzey halkına yönelik saldırı ve bu son süreçte (sözde) ÅŸehit olan (öldürülen teröristler) arkadaÅŸların intikamı için yapılmıştır.    

- AGÄ°RÄ°: Tamam

Diyarbakır’da önceki gün sivilleri hedef alan bölücü terör örgütü PKK’nın bombaları, bu sefer de Şırnak’ta iki küçük çocuÄŸu canından etti. Teröristlerin yola tuzakladıkları patlayıcının infilak etmesi sonucu yaralanan 6 çocuktan ikisi kurtarılamadı. Yaralı 4 çocuÄŸun tedavisi ise Şırnak Devlet Hastanesi’nde sürüyor.

Kaynak: Star

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.